Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ























































Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργάνωσε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μολάων το απόγευμα της 22ας Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Πακίων. Οι μικροί μας φίλοι τραγούδησαν και διασκέδασαν με τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα του μάγου Όναρ.Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη.Μετά τη λήξη της γιορτής,στήθηκε bazaar,τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την αγορά εκπαιδευτικού υλικού.Το Ειδικό Σχολείο ιδρύθηκε το 2008 και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2010 στο Δημοτικό Σχολείο της Ελιάς. Το φετινό διδακτικό έτος,μεταφέρθηκε στο πλήρως ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Πακίων που υποδέχθηκε μαθητές μετά από χρόνια εγκατάλειψης. Σήμερα,το Σχολείο Ειδικής Αγωγής φιλοξενεί 12 μαθητές και απασχολεί διδακτικό προσωπικό 6 ατόμων(τρεις εκπαιδευτικούς, μία ψυχολόγο,μία εργοθεραπεύτρια και έναν λογοθεραπευτή).
Επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο,οι εργαζόμενοι οργάνωσαν μαζί με τα μικρά αγγελούδια μια υπέροχη γιορτή, περνώντας σε όλους εμάς το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα γι'αυτές τις άγιες μέρες. Πανέμορφα προσωπάκια,τεράστια χαμόγελα,αθώες ψυχούλες, ομόρφυναν το απόγευμά μας υπενθυμίζοντάς μας πως το να είσαι διαφορετικός,είναι δικαίωμα...Αυτά τα τόσο χαρισματικά παιδάκια κατάφεραν να μας συγκινήσουν και να αγγίξουν τις ψυχές μας αψηφώντας κάθε δυσκολία που τυχόν αντιμετώπιζαν. Έκαναν το καλύτερο δυνατό,για να τιμήσουν τους δασκάλους τους,τους γονείς,αλλά και όλο τον κόσμο που τους επισκέφθηκε.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην συγχαρούμε θερμά τη Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Μολάων,κυρία Παναγιώτα Αλειφέρη,αλλά και όλο το προσωπικό του σχολείου που καθημερινά με υπομονή και επιμονή δίνουν το δικό τους αγώνα πλάι στα παιδιά. Με μόνο κίνητρο την αγάπη, φροντίζουν ώστε να μην στερηθούν αυτά τα παιδιά ούτε στο ελάχιστο, το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δημιουργία. Η προσπάθεια τους είναι πραγματικά αξιέπαινη.

Η γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μολάων, μετέφερε ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα ελπίδας στη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Με δύναμη ψυχής και ειλικρινή αγάπη,μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο στη ζωή μας και να εκτιμήσουμε όσα μας έχουν χαριστεί.Ίσως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να λάβουμε τα μηνύματά μας από το μέλλον μας,τα παιδιά και να αρχίσουμε να τα εφαρμόζουμε.Για έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου